OM


'Series of Four' er Københavns nye koncertserie, og den arrangeres af Den Danske Strygekvartet. Fire årlige koncertaftener vil stå som lysende fakler i koncertsæsonen, og visionen er at skabe et rum, hvor det legende og afslappede lever side om side med den dybeste klassiske musik. To hovedelementer vil være en skarp musikalsk kuratering samt kvartettens håndbryggede øl fra Frederiksberg Bryghus. Til koncertseriens første sæson kan man opleve koncerter med verdensstjerner som den britiske bratschist Lawrence Power, den tyske Artemis Kvartet, mandolin-legenden Chris Thile samt et stjernehold af amerikanske musikere fra det legendariske 'Chamber Music Society of Lincoln Center'.

KONCERTER


 • #1

  OPENING

  7. oktober 2016

  #2

  ARTEMISKVARTETTEN

  26. januar 2017

  #3

  CHRIS-THILE

  23. marts 2017

  #4

  FRIENDS-FROM-NY

  4. maj 2017

OPENING
#1
7. oktober 2016
Power
Han er to meter høj med en krop som en østeuropæisk sværvægtsbokser, han hedder rent faktisk 'Power' til efternavn, og han spiller det suværent mest maskuline strygeinstrument: Bratschen.
Da vi valgte at invitere bratschisten Lawrence Power til at åbne 'Series of Four', smilede undertegnede – bratschisten i Den Danske Strygekvartet – i sit skæg. Ofte lever vi bratschister i skyggen af flashy violinster og cellisterne med deres store instrumenter, så det er en ideel situation at kunne sætte fokus på bratschen til koncertseriens første koncert. Lawrence Power er i disse år simpelthen den førende internationale bratschist: Når han træder ind på scenen, lytter man, og man undrer sig over, at italienske instrumentbyggere i 1500'tallet fandt det nødvendigt at diminuere bratschen for at skabe dens skrigende violin-lillebror.
Til denne koncert medbringer Lawrence Power et stykke med titlen 'Powerplay', komponeret Mark Anthony Turnage i 2014. Det er et stykke, som er skrevet til Lawrence Power, og det udgør en voldsom rejse i alle de klange og udtryk, som denne britiske bratschbjørn besidder. Ved klaveret har han sin faste pianist, Simon Crawford-Phillips. Desuden spiller vi med Den Danske Strygekvartet Beethovens dramatiske c-mol strygekvartet (op. 18/4) og efter pausen slår vi pjalterne sammen i Mendelssohns strygekvintet i B-dur: Man inviterer ikke en bjørn uden at byde ham op til dans.

Asbjørn Nørgaard
ARTEMISKVARTETTEN
#2
26. januar 2017
2016-01-17ArtemisGruppe@felixbroede
Hvem er Artemiskvartetten? Er det en musikalsk afdeling af dyrenes værn, som kun tager sig af særligt høflige killinger? Næ, det er en af verdens absolut bedste strygekvartetter. Og så har de i lang tid været nogen af vores helt store forbilleder.
Da vi skulle planlægge vores åbningssæson af 'Series of Four', havde vi lange møder, hvor ideerne fløj over bordet. Vi lagde os først forholdsvis sent fast på det endelige program, men en ting stod lysende klart fra starten: Vi ville have Artemiskvartetten til at komme. For os er Artemiskvartetten en lysende stjerne på kammermusikhimlen. Deres høje niveau lader dem med legende lethed tryllebinde lytterne. Musikken er i centrum i dette ensemble, som igennem næsten 30 år har perfektioneret deres lyd.
Faktisk lod vi os i en periode inspirere så meget af dem, at vi gav dem kælenavnet “Facit-kvartetten”. Sad man til en prøve og var musikalsk i tvivl om noget, havde Artemiskvartetten nok svaret.
Til denne koncert stiller de op med et fantastisk program. Vi kan glæde os sig til en aften, der musikhistorisk spænder over omkring 150 år, og som dermed vil byde på en stor variation i de musikalske udtryk. Beethovens strygekvartet op. 18, nr. 3 er den første strygekvartet han skrev. Vi hører altså her en ung komponists første forsøg med kvartetgenren. Denne kvartet er Beethovens måske mest lysende, rolige, morsomme og klassiske kvartet. Og ikke mindst er det den første kvartet, skrevet af en ung og speciel herre, som senere gik over i historien som en af mest respekterede og nyskabende komponister nogensinde. Derefter følger Bartoks strygekvartet nr. 3. Og hvilken strygekvartet. Allerede efter de første få toner rejser nakkehårene sig. Tonesproget er umiskendeligt Bartoks, men alligevel overraskes man gang på gang af en lyd, der besidder så meget ynde og mystik. Kvartetten varer kun omkring 15 intense minutter, men eftervirkningerne er brutale og permanente. En kort kvartet, der med sit på samme tid kompakte og enorme vingefang og sin ekstreme udtryksmæssige spændvidde nærmest gør vold på lytteren. Det anbefales at man medbringer et følelsesskjold. Endelig slutter Artemiskvartetten aftenen af med fuldstændig vidunderlig romantisk musik af Robert Schumann.
Denne koncert er som en drøm, der endelig går i opfyldelse for os. Ypperlige musikere og ypperlig musik. Og mon ikke jeg kan tiltuske mig en autograf efter koncerten. Det håber jeg.

Frederik Øland
CHRIS-THILE
#3
23. marts 2017
Chris-Thile-photo-Danny-Clinch
Chris Thile er nok en af de mest fantastiske og fascinerende musikere jeg kender. Ikke alene har han med stor virtuositet og musikalsk integritet været en ypperlig ambassadør for sit hovedinstrument, mandolinen; han definerer også begrebet 'åbenhed' i sit musikerskab.
Han spiller alt fra Bach og andre store klassiske komponister, til traditionel folkemusik fra de fire verdenshjørner og egne kompositioner. Han er desuden en glimrende sanger og en gudsbenået komponist. Alt dette og meget mere, har han pakket i sin kuffert når han drager på Europaturné til marts næste år.
Det er første gang Chris spiller solokoncert i Danmark, og vi kan næsten ikke fatte, at denne koncert på Series of Four er blevet en realitet. Det bliver en unik chance for at møde og opleve en sand mester på nært hold, og vi glæder os helt vildt!

Rune Tonsgaard Sørensen
FRIENDS-FROM-NY
#4
4. maj 2017
CMSNår man fisker efter kunstnere i verdens største senter for utøvende kunst med et areal på 6.6 hektar beliggende på Manhattan, skal man bruke et godt agn. Vi brukte hjemmelavet bajer og fikk 5 flotte eksemplarer fra 'Chamber Music Society of Lincoln Center' i garnet, som vi denne aften utstiller her hjemme i koncertsalen på Rosenørns Allé.
Og det er ingen ringere enn selveste den kunstnerisk leder, Wu Han, som kommer på besøk. For når hun ikke leder kunstnerisk, trakterer hun mesterlig klaveret. Denne gang i samspill med Alessio Bax i Schuberts ikke for ofte spilte «Lebenstürme» for firehendig klaver. Et verk med tilhørighet i den mere mollstemte og pasjonerte enden av skalaen, og med en medrivningskraft så stærk, at man nærmest skulle ønske man spilte klaver.
Alessio får dessuten lov til å fortsette på scenen, for når vi som strykekvartett blir stilt en pianist til rådighet, er sjansen stor for, at vi vil foreslå en gjennomspilling av et av våre favorittverker; Schostakovich Pianokvintet. Stykket unnskylder seg på ingen måte fra start, og der settes med det samme en strek under det alvor og den tyngde, som forfølger verket fra start til slutt. Og selv om siste sats prøver seg på en lysere karakter, sitter man ofte igjen med en beklemt følelse, som efter en upassende kommentar i et middagsselskap. Det er simpelthen ubehagelig.
Og til sist en gammel kjenning: Dvorak`s klaverkvartet i ess dur. Med den mest positive undertone vil jeg si at, det blir ikke mer klassisk enn dette. Den har alt hva en klaverkvartet skal ha, og mere til. En heroisk åpning, En pompøs avslutning, en spøkefull scherzo og en smektende andresats med cellosolo. Cellisten heter forøvrig Jakob Koranyi, og foruten å være studiekamerat, er han allerede smått legendarisk for å med glans ha overlevd og spillt seg igjennom en times lang og hasardiøs medley på fjorårets DSQ Festival i Borgergade, bestående av Bachs tre første suiter.

Fredrik Sjølin

PROGRAM


7. oktober 2016
18:30
DØRENE ÅBNES
19:30
KONCERT
Lawrence Power, bratsch // Simon Crawford-Philips, klaver // Den Danske Strygekvartet
Venue: Konservatoriets Koncertsal

Velkomst // Mark-Anthony Turnage: Powerplay (2014) // Beethoven: Strygekvartet i c-mol op. 18, nr. 4 // - Pause - // Mendelssohn: Strygekvintet i B-dur, op. 87

26. januar 2017
18:30
DØRENE ÅBNES
19:30
KONCERT
Artemiskvartetten
Venue: Konservatoriets Koncertsal

Beethoven: Strygekvartet i D-dur op. 18, nr. 3 // Bartok: Strygekvartet nr. 3 // - Pause - // Schumann: Strygekvartet nr. 3 i A-dur

March 23rd 2017
18:30
DØRENE ÅBNES
19:30
KONCERT
Chris Thile - mandolin
Venue: Konservatoriets Koncertsal

Musik af Chris Thile, traditionel folkemusik og måske en lille melodi eller to af J.S. Bach

Ca. 21:30
JAM
Venue: Carl Nielsen Foyeren

Folkemusikjam. Tag dit instrument med hvis du har lyst til at joine!

May 4th 2017
18:30
DØRENE ÅBNES
19:30
KONCERT
Ben Beilman, violin // Yura Lee, violin og bratsch // Jakob Koranyi, cello // Wu Han, klaver // Allesion Bax, klaver // Den Danske Strygekvartet
Venue: Konservatoriets Koncertsal

Schubert: 'Lebensstürme' D947 for firhændingt klaver // Shostakovitch: Klaverkvintet // - Pause - // Dvorak: Klaverkvartet i Es-dur, op. 87


Billetter


Praktisk


KONTAKT

Producent: Marlene Dröge Nielsen. Tlf.:+45 28 55 05 51, email: marlenedn@gmail.com // seriesoffour@gmail.com 

Adresse / Transport

Adresse: Julius Thomsens Gade 1, 1970 Frederiksberg // Transport: Forum Metrostation. Bus 2A, 3A, 250S. Hvis du er i bil, kan der parkeres i umiddelbar nærhed til koncertsalen.

TIDSPUNKTER

Dørene til foyeren åbner kl. 18:30. Koncerterne starter kl. 19:30, og derefter er der fest og hygge til kl. ca 23:00. Ved udvalgte koncerter, vil der efterfølgende være jam i Carl Nielsen foyeren.

BAR / GARDEROBE

Baren har åbent fra 18-23 og vil sælge Series of Four håndbryg fra Frederiksberg Bryghus, almindelige øl og vand samt kaffe, the og snacks. Der kan betales med kort i baren, men husk kontanter til garderoben. Bemærk, at det ikke er tilladt at medbringe overtøj, større tasker samt mad/drikke i salen.